04/11/12 19:07
(http://www.klassa.bg/)

"Лудогорец" се класира на финал за купата

Отборът на „Лудогорец“ (Разград) се класира за първи път в своята история на финал в турнира за Купата на България. Това стана факт, след като хита в родната „А“ футболна група елиминира сензацията в надпреварата „Септември“ (Симитли) след победа като гост с 2:0. Възпитаниците на наставника Ивайло Петев не изиграха най-добрия си двубой, но въпреки това се поздравиха с крайния успех.
В град Симитли привържениците на футбола се насладиха на един истински празник. Домакините устроиха невероятна атмосфера за сблъсъка, а треньорът на „Септември“ Стефан Гошев заложи на най-добрите си футболисти – същите, които отстраниха ЦСКА от турнира. На срещуположния полюс беше съставът на Ивайло Петев. Наставникът на „Лудогорец“ имаше проблеми с контузени и наказани футболисти и поради тази причина заложи на малко по-експериментален състав. Емил Гъргоров, Александър Барт, Мирослав Иванов и Мариан Ярабица пропуснаха срещата, а Михаил Александров изненадващо остана на резервната скамейка. Въпреки това, гостите от Разград започнаха по-активно и в началните минути с пропуски се отличиха Иван Стоянов, Марселиньо и Димо Бакалов. В 36-а минута късметът на домакините най-накрая свърши и Иван Стоянов откри резултата. Марселиньо изведе сам срещу вратаря на домакините Кабаселе, но той стреля в тялото на Веселин Ганев. При добавката обаче Иван Стоянов на празна врата не сгреши и изведе своите напред. При този резултат завърши и първото полувреме. Още в началото на втората част Кабаселе реализира втори гол в полза на „Лудогорец“. Малко по-късно Мунтала си вкара автогол, за да върне интригата в срещата, но отново Иван Стоянов и Михаил Александров сложиха точка на спора за крайното 4:1.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване