06/19/12 15:38
(http://www.klassa.bg/)

В ОЦК-Кърджали отново обмислят протест

В Оловно-цинковия комплекс в Кърджали ще обсъждат формите на протест след изтичането на срока за изпълнение на обещанието на управляващите да намерят благоприятно решение за бъдещето на комбината. Това съобщи във вторник председателят на КНСБ в предприятието Бельо Стайков, цитиран от БНР. Работниците нямат информация за преговорите с полския консорциум "Силезия", евентуалния купувач на комплекса.
Стайков посочи, че вече няколко дни се очаква да дойдат полски експерти, за да видят какво е състоянието на съоръженията, но все още никой не е дошъл.
От февруари до днес не сме получили нито стотинка заплати. 121 работници вече са напуснали, а останалите 447 души са изключително разгневени, каза още той. Блокирахме и пътища, и ходихме в София, и подписка подадохме в Народното събрание. Няма никакво развитие. Някои колеги искат да се жалват в Страсбург. Искаме да видим този завод има ли бъдеще, или няма. Ако няма - да кажат. Ние затова спряхме протестите, тъй като официално се заяви, че до 20-и ще има решение, и то благоприятно решение.
Необходими са 2 месеца за нормализиране процеса на работа в комбината. Трябва да се възстанови инженерният състав, който е напуснал предприятието.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване