07/04/12 16:47
(http://www.klassa.bg/)

Денят на независимостта на САЩ се отрази на борсите

Отсъствието на американските инвеститори от търговията в сряда заради Деня на независимостта - 4 юли,  оказа влияние върху представянето на борсовите индекси, съобщи „Дарик“. Европа отваря с понижения, петролът губи подкрепа, а еврото продължава да отстъпва територия на долара. В 10,28 ч  в сряда еврото продължаваше да се огъва под засиления долар и падна до $1.2582. Лекият американски петрол поевтиня с 57 цента до $87.09 за барел. Европейската сесия продължи да е негативна през деня и за това допринасят статистиките за бизнес сантиментите в еврозоната.
Във Великобритания PMI - индексът, който следи бизнес доверието в сектора на услугите, се свлече на 8-месечно дъно до 51,3 пункта. През май нивото му бе 53,3 пункта. Анализаторите търсят обяснение за големия спад с празниците по повод юбилея на кралица Елизабет Втора, но страховете на икономистите са, че причините са далеч по-дълбоки и отразяват рецесия за второто тримесечие на годината. Тревога пораждат и очакванията, че след олимпиадата в Лондон ще последва затишие за икономиката.
В Германия индексът пада от 51,8 пункта през май на 49,9 пункта през юни. Във Франция има увеличение от 45,1 пункта през май на 47,9 пункта през юни, а за Испания PMI индексът показва, че страната остава в рецесия.
РMI индексът за еврозоната през юни е на равнище 46,4 пункта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване