07/22/12 15:00
(http://www.klassa.bg/)

Бивш министър прогнозира двойно поскъпване на билета за влак

Ако продължи неизплащането на субсидията, БДЖ може да увеличи двойно билетите, за да не фалира "Пътнически превози" или по съдебен път БДЖ да си потърси средствата, които са дължими за извършване на обществената услуга. Това заяви в неделя депутатът от БСП и министър на транспорта в кабинета "Станишев" Петър Мутафчиев.
"Дали ще се увеличат билетите, е избор на самото дружеството и на министъра на транспорта, но БДЖ ще трябва да търси увеличаване на приходите и това един от вариантите. Това е едната част от проблема. Другата част е свързана с безопасността и това, с какви пари ще се ремонтират влаковете", каза още той.
Правителството нехае за развитието на железницата, каза още той.
Според Мутафчиев железопътният транспорт е поставен в ситуация да не може да работи нормално. Бившият министър на транспорта е убеден, че министърът на финансите Симеон Дянков няма право да спре изплащането на субсидията за БДЖ, тъй като в договора, сключен между държавата и БДЖ за извършване на обществената услуга, няма заложена клауза за подобно нещо. Ако БДЖ не плаща свои задължения, МФ или МТИТС нямат право да приспадат тези средства, коментира той.
Мутафчиев попита кой ръководи железопътния транспорт в България – министърът на финансите или министърът на транспорта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване