07/22/12 13:35
(http://www.klassa.bg/)

Босненски ултраси „обесиха“ Апостола в нескопосан колаж

Босненски ултраси от фенската групировка на ФК „Сараево“ Horde Zla (Ордите на злото) разпространиха в няколко сайта вулгарни колажи на Апостола на българската свобода  Васил Левски. На една от любителските картинки например се вижда твърде нескопосан образ на Васил Левски, който виси от бесило. За да е още по-ясно, че това е гавра с националния ни герой, босненските фенове са облекли „произведението“ си в цветовете на националния трибагреник. 
Тази безвкусна провокация дойде след подобна провокация на малка група фенове на „Левски“ по време на първия мач между двата отбора, който завърши с победа на „сините“ с 1:0 в София. Тогава част от „синята“ публика издигна скандален надпис с имената на Ратко Младич и Аркан. От ръководството на „Левски“ реагираха светкавично и след намесата на полицията плакатите бяха свалени веднага. Все още дори има вариант „Левски“ да бъде наказан заради издигането на плакати с некоректно политическо послание.
Все още не е ясно колко привърженици на "Левски" ще пътуват за реванша. Още в София босненските фенове показаха, че са доста буйни, като 4-ма от тях дори получиха присъди за дребно хулиганство. В момента те сипят люти закани в интернет по адрес на феновете на „Левски“. Привържениците на „сините“ обаче не дават знак, че са притеснени, и със сигурност ще пътуват до Сараево. Очаква се полицията в босненската столица също да вземе сериозни мерки за сигурност предвид провокациите между двете агитки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване