07/22/12 13:27
(http://www.klassa.bg/)

Веселин Методиев: Държавният бюджет подцени ДАНС

Комисията за контрол на ДАНС излезе със становище, че държавният бюджет силно е подценил ДАНС, и то с оглед на нейното функциониране като защитник на националната сигурност. Това заяви в неделя пред БНР зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев.
„Но инатът на Дянков беше откровена беля. Това е едно от нещата, които трябва да се коригират в бюджета за 2013 година. Не може ДАНС да се остави на произвола на финансовите виждания на Министерството на финансите“, каза още Методиев.
За готвения от опозицията вот на недоверие към кабинета „Борисов“ Методиев каза, че ДСБ не може да участват в подписка с хора, които носят политическата отговорност за доклада на ЕК. Да застанем до тях при този вот на недоверие, е абсурд, коментира Методиев.
„Първите 2 години са управлявали те. Премиерът в петък веднага си взе преднина и каза: ние във вторник ще дебатираме. Те ще дебатират в една ситуация под булото на незаглъхналите ни притеснения от терористичния акт, няколко дни преди лятна ваканция и важният въпрос за политиката за борба с организираната престъпност ще се замете в ъгъла. Ако имаш желание да проведеш дебат, който да има конкретни решения, септември, октомври е много по-подходящо да се прави такъв дебат“, заяви Методиев.
„Ние сме в предизборна ситуация. "Ваканцията" ще бъде една година до следващите избори“, каза Методиев.  
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване