07/22/12 16:05
(http://www.klassa.bg/)

Обвиниха Огнян Донев в данъчни престъпления

Прокуратурата повдигна в събота обвинения на бизнесмена Огнян Донев за данъчни престъпления. Наложена му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 000 лева. Смята се, че укритите от Донев данъци възлизат на над 60 млн. лв.
Гаранцията е рекордна за България. До този момент гаранция с такава внушителна сума е била налагана само на друг бизнесмен - Гриша Ганчев.
През изминалата седмица МВР и прокуратурата обискираха офиси на фирми, чиято дейност е свързана с Донев.
Това е второ обвинение за Огнян Донев от страна на прокуратурата.



В средата на юни на Донев и съдружника му в „Медийна група България холдинг“ Любомир Павлов бяха повдигнати обвинения за пране на пари. След излизането си от следствието през юни Донев отказа коментар, а Павлов определи трите обвинения срещу себе си – за документна измама, за пране на пари и невярно документиране, като „смехотворни“.
Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез четири документа с невярно съдържание Павлов съзнателно е дал възможност на Донев да получи чуждо имущество.
Обвиненията срещу двамата съдружници бяха повдигнати по сигнал на бившия им съдружник Христо Грозев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване