07/22/12 15:16
(http://www.klassa.bg/)

Опозицията видя нередности на изборите в Белоградчик

Представители на ГЕРБ–Белоградчик инструктират струпаните полицейски части в града. Представете си докъде са стигнали в наглостта си. Това заяви в неделя  зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България по повод проведените в Белоградчик частични местни избори за общински съветници.
Изявлението му дойде, след като граждани заснеха как областният директор на МВР Марчо Марков и началникът на РУ–Белоградчик Слави Славчев получават инструктаж за действията си в изборния ден от координатора на ГЕРБ–Белоградчик Венелин Йорданов. Случката се разиграва пред секция 8 в града, където гласуват ромските избиратели.
„Въпреки струпването на множество полицейски служители се наблюдава видимо бездействие от органите на реда, особено по отношение на натиска, на който са подложени ромите – да гласуват за определена партия", възмути се Михаил Миков.
На изборите за местен парламент в Белоградчик се включиха скандални фигури на ГЕРБ от Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Става дума за две дами, които според агенцията са били членове и на предизборния щаб на Иван Тотев в Пловдив.
БСП търсят начини да оправдаят загубата си на изборите в Белоградчик. Това каза за  „Фокус” Владимир Тошев, депутат и областен координатор на ГЕРБ–Видин.
„Смятам, че г-н Миков и БСП знаят какъв ще бъде резултатът довечера – прогнозите са ясни, ние ще бъдем първа политическа сила, те ще получат доста по-нисък резултат и отсега си търсят поводи и начини да оправдаят загубата си“, каза Тошев. Според него няма сериозни отклонения от изборното законодателство при провеждане на частичния вот.
Той опроверга и твърденията, че има инструкция от ГЕРБ–Белоградчик към полицията.
Общинският координатор на ПП ГЕРБ е присъствал там в качеството си на представител на партията.
Над 40%  беше активността на изборите в малкия туристически град в Северозападна България.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване