07/23/12 08:52
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

11 абитуриенти със сбъркани дипломи от училището в Рибново

11 абитуриенти от училището в село Рибново, Благоевград са получили дипломи за завършено средно образование с невярно съдържание. Това разказаха потърпевши и родители пред bTV.

Най-честата грешка е сбъркани имена заради объркани букви. На един от завършилите училището е сменен родният град – пише Гоце Делчев вместо Добрич.

Част от абитуриентите се притесняват, че сбърканите дипломи ще им създадат проблеми при издаване на шофьорска книжа или при кандидатстване и записване в университет.

Директорът на училището – СОУ „Йордан Йовков“, Манчо Джуркин обясни, че до грешките се стигнало заради честата смяна на имената на мюсюлманите – след демокрацията те бяха променяни четири пъти, каза той.

Според него проблемът е преувеличен – най-важното в документа бил Единният граждански номер (ЕГН).

OFFNews изпрати запитване до Министерството на образованието, младежта и науката за това как и в какви срокове ще бъде решен проблемът. Попитахме и какви са възможните санкции в конкретния случай. Все още от МОМН няма коментар по случая.

Проверка вече започна подчиненият на МОМН Регионален инспекторат по образованието в Благоевград. Утре, 24 юли, инспектори ще отидат на място в селото за проверката.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване