07/23/12 14:08
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ бойкотира вота на недоверие към кабинета на Бойко Борисов

ДСБ няма да участва при гласуването на вота на недоверие към кабинета „Борисов“ и ще предложи на колегите си от СДС също да направят това. Това съобщи в понеделник   заместник-председателят на партията Радан Кънев. Тъмносините изобщо няма да бъдат в пленарната зала, за да не поддържат кворума, обясни  Кънев.
„Този вот обслужва само тях - БСП и ГЕРБ. Затова БСП го предлагат в този момент по повод доклада, все едно че проблемите не са съществували един ден преди доклада, и ГЕРБ го приемат с радост в опит да прехвърлят отговорността върху предишното правителство, а е ясно, че тя не е само на предишното правителство“, каза Радан Кънев
Още в началото  на дебатите в пленарна зала чрез декларация депутатите от  ДСБ ще призоват много мотивирано партньорите си от СДС в ПГ на Синята коалиция също да се включат към бойкота на вота.
Решението  да напуснем пленарната зала не е индиректна подкрепа за ГЕРБ, такава не може да има към политика, която се е провалила, заяви членът на националното ръководство на ДСБ Петър Москов.
Според ДСБ двете последователни правителства, критикувани в доклада на Европейската комисия, не са вкарали българските граждани в Европа, а мафията.
Тъмносините разкритикуваха и Меглена Кунева, като припомниха, че мониторингът се дължи и на нея, защото тя го е въвела като главен преговарящ с ЕС.
От партията на Иван Костов коментираха и последните социологически проучвания, които им дават нисък рейтинг, като заявиха, че не се притесняват и със сигурност ще попаднат в следващия парламент.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване