07/23/12 15:49
(http://www.klassa.bg/)

Лацис прехвърля акции на Юробанк на млади членове от фамилията

И Еф Джи груп, която в момента притежава 44,70% от акциите на Юробанк, възнамерява да прехвърли 43,55% към девет по-млади членове на семейство Лацис и фондация „Джон С. Лацис“, съобщиха от банката. Всеки от тях ще притежава приблизително 4,4% от акциите на Юробанк, докато И ЕФ Джи груп ще запази 1,15%. В резултат на това прехвърляне Юробанк вече няма да бъде консолидирана във финансовите отчети на И Еф Джи груп и номинираните от И Еф Джи груп членове на Съвета на директорите на Юробанк ще подадат оставка и обратно.
Европейските регулаторни органи считат за необходимо ясно да се разграничат съставът на Съвета на директорите и счетоводствата на двете групи като търговски марки  - Юробанк груп и И Еф Джи груп, които впоследствие ще доведат до разграничаването на собствеността. В резултат на това Юробанк вече няма да бъде консолидирана във финансовите отчети на И Еф Джи груп и номинираните от И Еф Джи груп членове на Съвета на директорите на Юробанк ще подадат оставка и обратно. В рамките на следващите дни Юробанк ще свика среща на Съвета на директорите, за да избере нови членове. Така на практика ще се проведе прехвърляне на акции към по-младите членове на богатата гръцка фамилия. За Спирос Лацис се знае и е изписано много. Той е известен не само като банкер и син на гръцки корабен магнат Янис Лацис, но и според „Форбс“, като един от най-богатите хора в света, с търговски интереси на почти всеки континент на Земята.
Приоритетите и стратегическият план на Юробанк остават фокусирани върху нуждите и предизвикателствата на настоящата икономическа среда. С подкрепата на своите служители, клиенти и акционери банката има за цел по-нататъшното укрепване на своята позиция и запазването на характера си на частна организация с оглед на предстоящата рекапитализация. С подобрена капиталова база и ликвидност, Юробанк ще продължи да участва активно в процеса на преструктуриране на гръцката банкова система, за да подкрепя своите клиенти и да допринесе към усилията за възстановяване и финансиране на гръцката икономика, се подчертава в прессъобщението на трезора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване