07/23/12 15:30
(http://www.klassa.bg/)

НАП събра над половин милион лева за данъчните в ЕС

Българските данъчни са събрали 556 хил. лв., които се дължат на приходни агенции от ЕС. Това съобщи Националната агенция по приходите в понеделник. По-голямата част от тях - 515 хил. лв., са неплатени налози към шведската приходна администрация.
НАП събира принудително задължения на граждани и фирми, натрупани към европейски приходни администрации на граждани и фирми от ЕС, които са се установили за постоянно в България, или задължения на наши сънародници към европейски данъчни администрации. Това може да са данъци върху доходите и имуществото, ДДС, акцизи, мита, такси, местни налози, лихви, глоби и административни наказания.
За да изпратят искане до своите български колеги, европейските данъчни трябва да са изчерпали всички способи за събиране на задълженията в своята страна. Освен това дължимите данъци, мита и др. трябва да са за над 1500 евро и не трябва да са минали повече от 5 години от влизане в сила на акта за установяване на публичното вземане, съобщават от НАП.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване