07/23/12 14:39
(http://www.klassa.bg/)

НЗОК санкционира 4 болници в Софийско заради нарушения

На многопрофилните болници за активно лечение в Пирдоп, Етрополе, Своге и Ботевград няма да бъдат изплатени общо 10 092 лв. заради констатирани нарушения. Резултатите от проверките са публикувани на интернет страницата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).
В болницата в Пирдоп е установено, че на пациентите не се осигурява храна, дори и при заболявания с диетично хранене, не се спазват изискванията за работа с медицинска документация, не се спазват индикациите за хоспитализация по определени клинични пътеки и критериите за дехоспитализация.
В болницата в Етрополе е установено, че не се спазват изискванията за работа с медицинска документация, а апаратурата в лечебното заведение не е калибрирана и не показва актуална дата на изследванията.
В болницата в Ботевград е липсвал пациент, приет по клинична пътека за болнично лечение. В пулмологичния сектор на същата болница е имало пациенти, хоспитализирани по различни клинични пътеки, но анамнезата и обективният статус на двамата са били шаблонни - разпечатани от компютър и напълно идентични.
В три отделения на болницата в Своге са липсвали пациенти, приети за болнично лечение. Нарушенията са свързани и с неспазване на индикациите за хоспитализация и критериите за дехоспитализация, неспазване на минималния болничен престой и на изискванията за работа с медицинска документация, липсвали са подписи на лекуващи лекари и  на пациенти.
НЗОК започна да публикува на своята интернет страница резултати от извършени проверки на лечебните заведения за болнична помощ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване