07/23/12 09:52
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Подкупният депутат от ГЕРБ имал незаконна птицеферма

Димитър Аврамов, който доскоро беше депутат от ГЕРБ, но се оттегли, след като беше уличен във взимане на подкуп, има птицеферма в Монтана, изградена в нарушения на санитарно-хигиенните норми.

Такъв сигнал до прокуратурата е изпратил зам.-председателят на „Екогласност” Петър Пенчев. 

Пенчев твърди, че многократно е подавал сигнали в прокуратурата заради птицефермата на Аврамов, която в момента е собственост на съпругата и баща му, съобщи БТА. 

Явно разчита, че след като има други обвинения срещу Аврамов, сега ще обърнат внимание и на неговия сигнал. Той настоява преписката по делото за птицефермата да бъде приобщена към материалите с другите обвинения срещу Димитър Аврамов.

Птицефермата на гербаджията се намирала на 166 метра от най-близките жилищни сгради в Монтана, вместо на задължителните 3000 метра. Тя се казва „Гала“ и в нея се отглеждат около 800 хил. бройлери и пилета. 

Пенчев твърди, че през 2010 г. районната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве е излязла със становище, че фермата не отговаря на  записаните в закона метри на отстояние. Преди година Окръжната прокуратура в Монтана Виолета е потвърдила това становище. 

Министерството на здравеопазването (МЗ) обаче е намалило хигиенно-защитната зона от 3000 метра на 166 метра за птицефермата на семейство Аврамови, твърди Пенчев.

Той определи това като „своеобразен чадър над бизнеса“ на бившия Аврамов от страна на МЗ.

В петък съдът реши да остави в ареста Аврамов, тъй като сметна, че опасност да извърши ново престъпление.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване