07/23/12 19:13
(http://www.klassa.bg/)

Упойката и пералнята- най-ценни за човечеството!

Упойката и пералнята – най-ценните изобретения на човечестгвото! До този извод стига изследване на Фондация BBVA за нагласите на европейците и американците към научните и техническите постижения на съвременната епоха. След упойката и пералнята се нареждат транспортните средства, сиреч колите, електроенергията, добивана от слънцето и други придобивки на цивилизацията.
В първата част на изследването се анализира равнището на знанията и готовността на хората да общуват с науката в различни региони и възрасти. Всички анкетирани оценяват позитивно науката и новите технологии. Смятат ги за мотор на прогреса. По-голяма част от анкетираните във всички страни са на мнение, че науката скапва природата, вместо да я защитава. Но това не означава, че науката трябва да бъде стопирана в името на природата.
Оценявайки новите технологии, които подобряват живота на хората, анкетираните подреждат класация, в която на първо място е соларната енергия, следвана от компютрите и интернет. 88% от европейците са оптимисти за технологичното бъдеще на света, 73% от американците са на същото мнение. .
В общи линии нанотехлологиите са терра инкогнита за европейци и американци. Половината от испанците, 40 процента от поляците и 37 процента от англичаните мислят, че в близките 25 години тепърва ще се говори за нанотехнологии, които са нещо добро. 16% от холандците и 13% от датчаните не знаят що е нанотехнологии.
Увереност, че борбата с рака ще успее
Повече от 70% от американците и 73% от испанците смятат, че науката ще стигне до истината за рака и ще победи болестта. 60% от анкетираните са на мнение, че генетичните фактори, определящи появата и развитието на рака, могат да бъдат откривани още преди раждането. .
Пестицидите, генно модифицираните храни, клонирането на животни са ония сфери в науката, които отвращават хората.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване