07/24/12 13:48
(http://www.klassa.bg/)

1979 души са осъдени за данъчни престъпления през миналата година

1979 души са били осъдени през миналата година за извършени от тях данъчни престъпления, съобщиха от пресцентъра на НАП във вторник. Това е близо 3 пъти повече спрямо 2009 г. и с над 56% увеличение в сравнение с 2010 г. Данните са от годишния доклад на прокуратурата на Република България (ПРБ).
От държавното обвинение отчитат и значителен ръст в образуваните и решени досъдебни производства по данъчни дела. По-малко от 3 на сто са оправданите за този род престъпления.
Сред главните причини за подобрението в резултатите е повишената активност на данъчните органи в сигнализирането за данъчни престъпления. От 4 години в областните градове в страната работят координационни центрове, съставени от служители на НАП, правоохранителните органи и прокуратурата. Основната задача на тези звена е съвместно да обсъждат случаи, за които има данни за данъчни престъпления, да събират доказателства и да обменят експертни становища по данъчния и наказателния процес.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване