07/24/12 16:40
(http://www.klassa.bg/)

„Аерофлот“ спира полетите от и за Дамаск

Русия настоятелно препоръчва на гражданите си да избягват посещения в Сирия”, се казва в съобщение на външното министерство в Москва, цитирано от РИА „Новости“. Руските авиолинии „Аерофлот” са взели решение от 6 август временно да преустановят полетите по маршрута Москва-Дамаск-Москва.
Сирийските власти са разположили химическо оръжие на летищата в крайграничните райони, съобщи за АФП във вторник командването на въстаническата Свободна армия на Сирия. От армията смятат, че по този начин режимът на Башар Асад се опитва да окаже натиск над световната общественост. Преди това официален представител на външното министерство в Дамаск бе заявил, че страната може да използва химическо оръжие само в случай на чужда интервенция срещу нея. От Белия дом и ООН предупредиха Сирия, че това ще бъде тежко престъпление. Предвид заплахата САЩ са решили да предоставят на сирийските въстаници средства за комуникация и информация от своето разузнаване, предаде Ройтерс.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване