07/24/12 13:59
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Атентаторът може да е дошъл от страна от Шенген

 Към момента нямаме доказателства за извършителя на атентата в Бургас, но може да се окаже, че той е дошъл от страна от Шенген. Това заяви във вторник премиерът Бойко Борисов след срещата си с Джон Бренън, съветник на американския президент Барак Обама по въпросите на националната сигурност и борбата с тероризма.
„Имайте търпение, да не се окаже, не че България не е надеждна граница за Шенген, а че шенгенското пространство не е надеждна граница за България и че атентаторът е дошъл от там. Не знаем категорично самоличността, но знаем кога е пристигнал, предполагаемият полет от къде е, може да се окаже, че е страна от Шенген“, каза премиерът. Той направи уговорката, че това е само версия, по която се работи.
Борисов призова за търпение, защото най-добрите антитерористи в света работят по темата.
„България е малка страна със смесено население и с добри приходи от туризма. Добре дошли са и арабските, и еврейските туристи, и всички останали. Ние сме на входа на арабския свят към Европа и не можем да си позволим да прекрачваме граници, да посочваме с пръст. Израел е друго, САЩ са друго, Русия, Великобритания са друго“, каза още Борисов.
Атентатът нямаше как да бъде спрян, коментира премиерът. Няма организация в света, която да „тараши“ багажа на всеки, който се появи, особено на място, където всички са по джапанки, заяви Бойко Борисов.
„Ние не виним българските служби за атентата в Бургас, виним терористите. Бяхме впечатлени от професионализма на българските разузнавателни и други служби“, каза Джон Бренън. Ще очакваме резултатите от разследването на случилото се в Бургас. Когато установим резултатите, ще преценим и коя е най-подходящата реакция, допълни Бренън.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване