07/24/12 16:18
(http://www.klassa.bg/)

Обвиниха бившия медиен съветник на Камерън за подслушванията

Анди Кулсън, бившият медиен съветник на премиера на Великобритания Дейвид Камерън, бе официално обвинен за незаконните подслушвания, извършвани от журналисти от News International на Рупърт Мърдок. Това съобщи в Лондон говорител на прокуратурата. Освен Кулсън обвинения са повдигнати и на Ребека Брукс, дясната ръка на медийния магнат във вестникарската група, и на още шестима бивши журналисти от закрития в. “Нюз ъф дъ уърлд“. Общо заподозрените лица бяха 13. Срещу осмината има достатъчно доказателства, каза говорителят на прокуратурата.
Ребека Брукс има вече повдигнато срещу нея обвинение от май, заедно с още петима души, за „възпрепятстване работата на следствието“.
Политико-медийният скандал с подслушванията на видни личности, практикуван от журналистите, работещи за Мърдок, стана причина той да закрие вестника през юли 2011 г. Редица от засегнатите подадоха съдебни искове срещу News International. Участието на Кулсън бе удар за премиера Камерън, който каза пред парламента, че не е знаел за тази практика. В същото време той призна, че отношенията между медии и политици в страната са „твърде близки“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване