07/24/12 16:21
(http://www.klassa.bg/)

Разнобоят в СДС изглежда неизлечим

СДС няма да участва във вота на недоверие към кабинета, защото с него представителите на тройната коалиция и сегашните управляващи се опитват да си прехвърлят отговорността. Това каза във вторник на пресконференция в централата на „Раковски“ 134 новият лидер на партията Емил Кабаиванов.
Това беше една от най-безсмислените медийни изяви в бурната история на СДС, защото горе-долу по-същото време в парламента започнаха дебатите по вота на недоверие, където представители на синята партия заявиха абсолютно същото, и то от много по-висока трибуна.
С казването на едно и също нещо, по едно и също време, но от две различни места различните фракции в т. нар. стара десница всъщност показаха, че се държат като две съвсем различни партии. Разнобоят в сините редици е толкова сериозен и е от толкова отдавна, че свиването на електоралната подкрепа за някога мощната партия до някакви си процент-два вече не учудва никого.
За съжаление огромните противоречия и дребните интриги в тази партия опетниха дори „марката“ СДС. Доскоро сините живееха за „едното красно име“, но заради неспособността си да гледат по-далеч от носа си са на път да загубят и него.
Най-лошото е, че докато в ръководството на тази политическа сила се деляха на харесващи и нехаресващи Костов и се караха като деца за бонбон, те успяха да разочароват милиони българи с дясно мислене. Казано образно, докато някои хора в СДС се самоубиваха като политици, те успяха да повлекат след себе си и партията. Което показва, че в тази формация има доста хора, за които собственият интерес е много по-важен от старомодни понятия като политически идеи или националноотговорна политика. Ако в СДС я карат все така, много скоро няма да има дори за какво да се карат. Защото интригите и дребнавите интереси разочароваха дори и най-романтично настроените седесари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване