07/24/12 10:22
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Тополите в София съхнат

Тополите по столичния бул. „Цар Борис III” съхнат, алармира потребител на www.offroad-bulgaria.com/forum.

 Най-зле е положението около спешния център „Пирогов” и Руски паметник, където дървета са в особено окаяно състояние, установи проверка на OFFNews.bg.

Не е ясна причината, заради която дърветата съхнат – дали става въпрос за болест или за умишлено унищожаване на растенията. Засега болните дървета не изглеждат опасни за минувачите и автомобилите, които се движат и паркират  по бул. „Цар Борис ІІІ“.

OFFNews.bg изпрати официално запитване до район „Красно село“, на което вече седмица няма отговор.

Един от най-важните въпроси към общината е дали тополите са най-подходящите дървета за градска среда. Известно е, че те са сред видовете, които са особено вредни за астматиците, и хората с дихателни алергии.

„Това са млади дървета. Приблизително около 10 годишни – старите и опасните ги изразяха“, твърди форумец. „Може с бормашина в основата да са ги продупчили, после пълниш дупките със сол“, коментира друг. 

Не са малко и противниците на досадните пухчета от тополите, които обаче поставят и въпроса – като ги отсечем, какво ще засадим на тяхно място.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване