07/25/12 15:08
(http://www.klassa.bg/)

„Ал Кайда“ от Ирак плаши САЩ с по-страшен 11 септември

Ръководителят на иракския клон на „Ал Кайда“ заплаши, че ще организира терористичен акт на територията на САЩ, предадоха Ен Би Си и Нюзру. Абу Бакр ал Багдади в излъчен аудиозапис обяви, че неговите хора вече са се отправили към САЩ, след като американската армия „била избягала от Ирак“.
„Те дадоха клетва да ви накажат по далеч по-жесток начин, отколкото това направи Осама бин Ладен“ каза Ал Багдади.  Той подчерта още, че всичко ще се случи „в самото сърце на Америка“.
Ен Би Си припомня, че след атентатите на 11 септември само в Ню Йорк спецслужбите са предотвратили над 10 терористични акции. От ФБР смятат, че сега мегаполисът не представлява интерес за терористите. Те не изключват заявления, като това на Ал Багдади,  да са само блъф.
Абу Бакр ал Багдади , който оглави иракския клон на „Ал Кайда“ заплаши, че ще организира и серия атентати в самия Ирак. След кървав месец юни страната стана арена на серия бомбени нападения преди няколко дни, при които загинаха над 100 души. Според някои информации те са били насочени срещу шиити, което дава основание на експертите да смятат, че зад  атентатите стоят бойци сунити от „Ал Кайда“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване