07/25/12 11:35
(http://radiomilena.com/)

В дните на Spirit of Burgas ЕК запознава младите хора с възможности за работа и образование

spirit of burgas 150x143 В дните на Spirit of Burgas ЕК запознава младите хора с възможности за работа и образование В дните на фестивала Spirit of Burgas, освен да се забавляват и да преживеят  незабравими моменти с любимите си музикални изпълнители, младите хора от Бургас и гостите на града ще имат възможност и да се запознаят с различни европейски програми в областта на образованието, мобилността, възможности за работа, старт в кариерата, предприемачество и доброволческа дейност. От 2 до 5 август Европейската комисия с подкрепата на Община Бургас организират изложението „Младежта в движение“ (Youth on the Move). Основна цел на инициативата, която досега е обиколила няколко големи европейски града, е борбата с младежката безработица. Програмата е част от  стратегията „Европа 2020“, сред чиито приоритети е подпомагането на младите хора по посока на това да натрупат знания, умения и опит, които ще им дадат повече възможности за работа.

Изложението ще се състои на Tерасата до Културен център «Морско казино» в Морската градина на Бургас, близо до фестивалната зона на Spirit. На площ от 300 кв. м. там ще бъде разположена огромна шатра, оборудвана с щандове и обособено място за презентации. Всеки ден от 10.00 до 21.00 часа различни институции ще представят полезна информация за търсещите работа или образование млади хора, ще се раздават информационни материали. Сред участниците в изложението са  Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на труда и социалната политика, Представителството на Европейската комисия в България, Община Бургас. Всяка вечер от 18.00 до 20.00 часа на открита сцена „Охлюва“ е предвидена музикална програма с участието на млади бургаски изпълнители, рок-групи, dj-и, танцови формации.

„Младежта в движение“ ще има свой по-малък информационен щанд и в зоната на самия фестивал Spirit of Burgas.

Откриването на изложението е на 2 август от 16.00 часа на сцена „Охлюва“. Очаква се за него в Бургас да пристигне ръководителят на Представителството на ЕК в България Зинаида Златанова.

 В дните на Spirit of Burgas ЕК запознава младите хора с възможности за работа и образование

bookmark В дните на Spirit of Burgas ЕК запознава младите хора с възможности за работа и образованиеsvejo В дните на Spirit of Burgas ЕК запознава младите хора с възможности за работа и образованиеgoogle В дните на Spirit of Burgas ЕК запознава младите хора с възможности за работа и образованиеdelicious В дните на Spirit of Burgas ЕК запознава младите хора с възможности за работа и образованиеstumbleupon В дните на Spirit of Burgas ЕК запознава младите хора с възможности за работа и образованиеfacebook В дните на Spirit of Burgas ЕК запознава младите хора с възможности за работа и образованиеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване