07/25/12 15:09
(http://www.klassa.bg/)

Първият роман на Джоан Роулинг за възрастни излиза на български с логото на „Колибри”

ИК „Колибри“ ще бъде българският издател на първата книга за възрастни на Дж. К. Роулинг – авторката на знаменитата поредица за Хари Потър, достигнала многомилионни тиражи.
Романът носи заглавието „Вакантен пост“ (The Casual Vacancy) и се смята за сензация от световната издателска общност. Оригиналното издание на английски език е планирано за 27 септември. Романът ще се появи едновременно в Обединеното кралство, Германия, САЩ, Франция, Белгия, Швейцария и Канада.
Датата на българското издание ще оповестим допълнително.
Писателката работи с нов литературен агент и предприема промени по отношение на издателите в много страни, предвид различната читателска аудитория на новата книга. Ето какво сподели авторката:

Макар че писах със същото удоволствие, следващата ми книга ще е коренно различна от серията за Хари Потър, издадена великолепно от моя български издател на детска литература „Егмонт“. Начинът, по който „Колибри“ възнамерява да се отнесе към този нов етап в моята литературна кариера, ме впечатли и аз с удоволствие им поверявам издаването на български на новия ми роман „Вакантен пост“.

Първият роман за възрастни на Дж. К. Роулинг „Вакантен пост“, в обем от около 400 страници, е издържан в духа на провокативната, смайваща черна комедия и е дело на уникален разказвач.

Светът очаква с нетърпение дебюта на Дж. К. Роулинг в литературата за възрастни. ИК „Колибри“ работи съвместно с британските й издатели от Little Brown & Co и кампанията по лансирането на книгата ще бъде съгласувана с международната стратегия. Надяваме се да зарадваме българските читатели с това ново превъплъщение на голямата писателка в края на 2012 или началото на 2013 година. Екипът на издателството ще положи максимални усилия, за да постигне новият роман на Дж. К. Роулинг феноменален успех и у нас.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване