07/26/12 13:30
(http://www.klassa.bg/)

LG отчете ръст от 46% през второто тримесечие на 2012 г.

Въпреки продължаващата рецесия LG Electronics (LG) отчете ръст от 46% на нетната печалба за второто тримесечие на 2012 г. спрямо същия период предходната година. Нетната печалба на компанията от април до юли достигна до 138,02 млн. щатски долара. За същия период оперативната печалба нарасна повече от два пъти до 302,95 млн. щатски долара. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution. Компанията е водещ производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. Приходите през второто се увеличиха с 5,2% спрямо първото, но отбелязаха спад от 10,6% на годишна база, достигайки 11,16 млрд. щатски долара. Това се дължи на по-ниските продажби на стандартни мобилни телефони и слабото търсене на ИТ продукти.
Ръстът на оперативната печалба на LG се дължи до голяма степен на увеличаване на продажбите на продукти от висок клас и подобреното управление на веригата за доставки. Така оперативната печалба нарасна повече от два пъти на годишна база и достигна до 187,5 млн. щатски долара. Продажбите спаднаха с 5,8% спрямо същия период преди година до 4,76 млрд. щатски долара, но бележат ръст с 2,8% спрямо предходното тримесечие. Популярните телевизори на LG - CINEMA 3D, ще продължават да генерират приходи през втората половина на 2012 г. и имат потенциал да се превърнат в най-продавания продукт в 3D сегмента в световен мащаб, прогнозират от компанията.
Същевременно доставките на смартфони се увеличиха до 44% и отбелязаха ръст от 36 % спрямо предходното тримесечие. С това те затвърдиха позициите на LG при LTE телефоните. Компанията планира да представи на пазара нови LTE модели през втората половина на годината, които ще се появят първо в страните с развита 4G мрежа, в това число Северна Америка и части от Европа и Азия.
LG Home Appliance Company отбеляза тройно по-голяма печалба през втората половина на 2012 г. и достигна143,23 млн. щатски долара спрямо същия период на предходната година заради оптимизирания продуктов микс и подобрената ефективност на разходите. Компанията очаква резултатите от продажби през втората половина на годината да бъдат по-високи, тъй като в момента се наблюдава слабо търсене на развитите пазари.
LG Air Conditioning and Energy Solution Company обяви оперативна печалба от 60,76 млн. щатски долара, което представлява 17% увеличение на годишна база. Оперативната печалба достигна до 1,28 млрд. щатски долара заради слабото търсене на домашни климатици в Корея и на развитите пазари. Въпреки това рентабилността на компанията се увеличи на годишна база най-вече благодарение на индустриалните климатични системи. Дружеството ще се съсредоточи върху подобряване на рентабилността си, като представи енергийно ефективни продукти и като се фокусира върху бизнеса с търговски климатични системи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване