07/26/12 15:12
(http://www.klassa.bg/)

БНТ2 излъчва документален филм за първия български олимпийски шампион

Този петък в деня на откриването на XXX-те олимпийските игри в Лондон, БНТ2 ще излъчи документалния филм за първия олимпийски шампион на България, състезателят по борба Никола Станчев.
Филмът, озаглавен „Първият”, проследява спомените на приятелите, близките и колегите на Никола Станчев за това какъв човек е бил той. Пред камерата на БНТ застават Валентин Йорданов - президент на Българската федерация по борба, Цено Ценов-президент на Европейската централа по борба, както и Димитър Добрев - олимпийски шампион.
Зрителите на БНТ ще видят и чуят съпругата и дъщерята на Никола Станчев. Във филма са включени и два непоказвани до момента кадъра от последните стъпки на шампиона по борба към олимпийския медал.
В задочен диалог между Райко Петров - треньор на олимпийския ни шампион и Никола Станчев документалната лента проследява пътя и противниците на Станчев към олимпийското злато. Режисьор на филма е Иван Зашев.

Гледайте документалния филм „Първият” този петък от 18:15ч. само по БНТ 2 или в секцията „на живо” на bnt.bg !



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване