07/26/12 15:35
(http://www.klassa.bg/)

Еуфория на пазарите след изказване на Марио Драги

Европейската централна банка ще направи всичко, което е необходимо, за да бъде предотвратено разпадане на еврото. Такова е категоричното мнение на президента на институцията Марио Драги, пише Ройтерс. „В рамките на нашия мандат ЕЦБ ще направи всичко по силите си, за да защити еврото. А, повярвайте ми, това ще бъде достатъчно“, е заявил Драги по време на инвестиционна конференция в Лондон в четвъртък.
В постановката „всичко необходимо“ президентът на ЕЦБ включва и борбата срещу високата цена, която някои правителства от еврозоната трябва да плащат, за да заемат средства от пазарите.
„Доколкото размерът на рисковата премия по държавните облигации нарушава функционирането на каналите на монетарната политика, този въпрос попада в мандата на ЕЦБ“, категоричен е Драги.
Изказването на президента на ЕЦБ предизвика временна еуфория на пазарите. Еврото се изстреля с близо 100 пипса до 1,2220 EUR/USD, а борсовите индекси на Стария континент поеха рязко нагоре. Това помогна на немския DAX да излезе на зелено и в средата на днешната сесия той се движи с ръст от 0,3 на сто.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване