07/26/12 15:36
(http://www.klassa.bg/)

Изтребител прехващач Typhoon е бил вдигнат под тревога в небето край Лондон

Срив във връзката между авиодиспечери и пътнически самолет е вдигнал  в небето край Лондон под тревога изтребител прехващач Typhoon на Кралските ВВС на Великобритания, съобщи Би Би Си. Сигналът за тревога е постъпил в сряда, 25 юли, към 11,30 ч местно време, след като пътнически самолет Boeing 757-200 на компанията  Thomas Cook Airlines, пътуващ от Тунис за Глазгоу, загубва връзката с авиодиспечерската служба. Веднага на авиобазата на британските ВВС Нортхолт, която се намира недалеч от лондонското летище „Хийтроу“, излита един от разположените там заради олимпиадата изтребители  Typhoon.
След като връзката с диспечерската кула била възстановена, самолетът с 235 пътници на борда и 8-членен екипаж продължава за Глазгоу, а бойният изтребител се връща в базата.
От британското министерство на отбраната заявиха, че това е рутинна процедура в такива случаи и няма връзка с мерките по сигурността на игрите.
Преди няколко дни контролът над въздушното пространство над Лондон премина от гражданската служба към министерството на отбраната, припомня РИА „Новости“. Временните мерки ще бъдат в сила до 15 август. Военните ще съгласуват маршрутите на движение на всички летателни апарати и техните команди трябва да се изпълняват. За целта бе създаден временен контролен център в графство Хемпшър, в Южна Англия, който се управлява от диспечерите на кралските ВВС.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване