07/26/12 13:31
(http://www.klassa.bg/)

Обсъждат приватизацията на „Топлофикация –Шумен“

„Топлофикация–Шумен“ може да се спаси от фалит, ако бъде приватизирана. Идеята за раздържавяването на фалиралото дружество бе обсъдена на общинска сесия в четвъртък, предадоха БНТ и Investor.bg. Дружеството има дълг от 18 млн. лв. към "Булгаргаз", а това принуди компанията да заведе дело за несъстоятелност миналата година. До този момент съдебната процедура е отлагана пет пъти.
Изготвени са и редица финансови експертизи за икономическото състояние на дружеството, но решение на казуса все още няма.
Общинският съвет за пореден път трябва да влезе в ролята на арбитър - на сесията ще се дискутира още веднъж казусът с досегашния инвеститор на топлофикацията -  "Титан пауър" ООД , чийто договор прекратиха през юни.
Тогава за първи път бе повдигнат въпросът за раздържавяването на компанията, затънала в дългове. Бившите инвеститори на „Топлофикация–Шумен“ АД реагираха остро на намерението на кметската управа да приватизира топлофикационното дружество. В писмо до кмета на града Красимир Костов и председателя на общинския съвет проф. Георги Колев „Титан пауър“ ООД възрази срещу взетото на юнската сесия решение за разваляне на сделката. Сега фирмата иска удължаване на срока на договора с още 6 месеца.
Интерес към фалиралата шуменска топлофикация има и софийската фирма „Био пауър", която иска да купи 100% от акциите на дружеството чрез специално създадена компания. В нея участват фирми от структурата на руския гигант „Газпром".
Третото предложение е на израелската компания „Телемения Импакт".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване