07/26/12 13:22
(http://www.klassa.bg/)

Стинг се обяви в защита на пънкарките, обидили Путин

Британският певец Стинг се обяви в подкрепа на задържаните в Москва  момичета от пънк групата „Пуси райът“, предаде Ройтерс. Обръщението на музиканта в тяхна защита бе качено на сайта на „Амнести интернешънъл“, която вече ги определи като „затворнички на съвестта“.
Стинг е шокиран, че Надежда Толоконникова, Мария Алехина и Екатерина Самучевич могат да прекарат 7 години зад решетките заради това, че са изразили несъгласие с порядките в страната.
Припомняйки, че свободата на мнение е неотменно право на всяка демокрация, Стинг призовава руските власти да пуснат задържаните и да покажат здрав разум, без да губят чувството си за хумор. Според музиканта то не е признак на слабост, а на сила. Стинг имаше концерт в Москва на 25 юли, предстои му да пее и в Санкт Петербург.
Преди Стинг в защита на момичетата се обявиха музикантите от Red Hot Chili Peppers и Адам Хоровиц  от Beastie Boys.
Писмо с искане задържаните от „Пуси райът“ да бъдат пуснати на свобода и делото да мине от наказателно в административно написаха над 200 руски представители на културата и изкуството, припомня Лента.ру.
Трите двайсетгодишни момичета бяха арестувани, след като влязоха в олтара на храма „Христос Спасител“ в Москва, отправяйки пънк молитва към Богородица да прогони Владимир Путин. После я включиха и в клип на песен.
Те бяха обвинени в хулиганство, а задържането им в ареста бе продължено до януари догодина. Грозят ги до 7 г. затвор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване