07/26/12 15:31
(http://www.klassa.bg/)

Целият Кюстендил се събра на прожекцията на „Кецове”

Пътуващото лятно кино на БНТ тръгна на път с филма на Валери Йорданов и Иван Владимиров "Кецове". Първата спирка на филмовото турне на Националната телевизия из България бе Кюстендил. Лично кметът на общината Петър Паунов обяви началото на двете важни събития за града - старта на „Лятно кино с БНТ1” и ежегодният градски фестивал „Кюстендилско лято”. Прожекцията пожъна грандиозен успех. Всички жители и гости на Кюстендил се събраха на „Арката” на пл. „Велбъжд” пред Общината, за да гледат ново българско кино. Пространството едва побра всички желаещи да видят играта на Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Ина Николова, Иво Аръков и Мариан Вълев.
Екипът на БНТ потърси отговори за съдбата на двете летни кина в града. Репортерът на „По света и у нас” Боряна Каменова видя, че на мястото на едното вече има нова модерна сграда, а другото е превърнато в складова база. Кметът Петър Паунов обеща тази прожекция на открито да е само началото и съобщи новината, че именно „Арката” на пл. „Велбъжд” ще се превърне в новото лятно кино на Кюстендил.

Турнето продължава днес в Благоевград с прожекция на филма „Лора от сутрин до вечер”. Кметът на града Атанас Камбитов ще открие събитието точно в 21.00 ч. на площад „Георги Измирлиев” в близост до общината и фонтаните. В петък домакин на пътуващото кино ще бъде Пазарджик. Старото лятно кино в града е разрушено, но общината предостави за прожекцията на „Островът” пространството до Театъра и Младежкия дом, което се нарича „Тортата”. Кметът на Пазарджик Тодор Попов бе първият български кмет, който като председател на Националното сдружение на общините в Република България, прие и подкрепи инициативата на БНТ за провеждане на национална кампания за защита и възстановяване не летните кина.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване