07/26/12 13:20
(http://www.klassa.bg/)

Ще задължат руските депутати да обявяват авоарите и сделките си зад граница

Депутатите от партията „Единна Русия“ ще внесат в Държавната дума законопроект, който ще задължи народните избраници да съобщават за откриване на банкови сметки и  извършване на сделки с покупка на ценни книжа и имоти в чужбина, предаде в. “Ведомости“. При това информацията ще бъде открита. За непредставяне или укриване на тези данни ще има наказателна отговорност.
Автор на законопроекта е заместник-председателят на Думата Сергей Железняк. Той смята да привлече за съавтори и представители на опозицията.
Наскоро депутатът от „Справедлива Русия“ Иля Пономарьов подготви законопроект, който задължава следствените органи да проверяват всеки чиновник, който държи зад граница повече от 50% от приходите си. Мотивът му е, че такива хора може да се окажат „шпиони“. Железняк подкрепя тази идея, като според него, ако чиновник държи пари в чужда страна, той може да изпадне в зависимост от нейните власти и избирателите трябва да са наясно с това.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване