07/27/12 15:56
(http://www.klassa.bg/)

Близо 300 000 българи ще получат енергийни помощи

Близо 300 000 български граждани ще се възползват от енергийни помощи. Това ще доведе до около 11 милиона лева повече разходи за държавния бюджет, които ще бъдат осигурени за тази цел, съобщи от парламентарната трибуна министърът на труда и социалната политика Тотьо Младенов в отговор на въпрос от народните представители от ПГ на Коалиция за България Мая Манолова и Михаил Миков относно мерки за компенсиране на гражданите след поскъпването на еленергията. По думите му вече са реализирани конкретни мерки за облекчаване на семействата за посрещане на зимата с повишените разходи за отопление. Изменена е наредбата за условията и реда на отпускането на целевата помощ за отопление и е регламентирано удължаване на срока за подаването на молби и декларации, като същевременно този срок е изтеглен с един месец напред.
Според Младенов е съкратен и срокът за изплащането на първия транш от помощта. „Срокът е до един месец от издаване на заповедта за отпускане на помощта, така че хората ще могат да получават помощ още от края на август-началото на септември”, посочи социалният министър. Той допълни, че за 2013 г. е предвидено да има ръст на помощите, който ще бъде допълнително договорен.
На базата на увеличаването на цените за електроенергия, още от 2 юли новият размер на целевата помощ за отопление ще бъде 65,72 лева на месец или 328, 60 лева – с близо 40 лева повече от миналия отоплителен сезон. Ние непрекъснато увеличаваме енергийните помощи с колкото се увеличава електроенергията, подчерта Младенов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване