07/27/12 20:27
(http://www.klassa.bg/)

БНТ заложи на висококачествена публицистика в отразяването на терористичния атентат в Бургас

На 18 юли България бе разтърсена от терористичен атентат на летище „Сарафово” в Бургас. БНТ като обществена телевизия заложи на високо качествена журналистика и в своите традиционно успешни публицистични предавания разработи в дълбочина темата и предостави широка платформа за гледни точки и дискусия по темата. От събитията миналата сряда, които отнеха живота на невинни хора, „По света и у нас” следи всички новини от България и международния отвзук. Данните за рейтингите на телевизиите показват категорична водеща позиция за БНТ1, която изпреварва Нова тв и става втората по гледаемост медия. От деня на атентата до днес (18 – 26 юли) централната новинарска емисия в 20.00 ч. е чрез преките включвания на репортерите, коментарите, анализите и експертните оценки я правят предпочетен и доверен източник за новините, свързани с трагедията.
Миналата седмица в петък, в рубриката на сутрешния блок за международна политика „Светът е 7” журналистката от БНТ Йоана Левиева –Сойер събра мнения за настроението в Израел след атентата от българския евродепутат Андрей Ковачев и кореспондента на БНР в Израел Федя Декало. За терористичните заплахи като ежедневие водещата разговаря със журналиста и програмен директор на БНТ1 Севда Шишманова. По време на предаването БНТ1 отново успява да изпревари сутрешния блок на Нова тв.
В същия ден в обзорното предаване „Панорама” вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи актуални подробности около взрива и евентуалната самоличност на лицето, извършило атентата. Рейтингът на предаването е почти 5% или 330 000 зрители, което прави БНТ1 втората по гледаемост телевизия в този часови пояс.
Тази седмица, във вторник, публицистичното предаване „Референдум” също даде трибуна за дискусия по горещата тема. Гости в студиото бяха: депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Красимир Ципов, Михаил Миков – зам.-председател на ПГ на "Коалиция за България", депутатът от "Синята коалиция" Димо Гяуров, председателят на "Атака" Волен Сидеров, депутатът от ДПС Христо Бисеров и независимият депутат Яне Янев. Данните показват, че дискусията по БНТ1 е достигнала рейтинг от 5.7% и близо 400 000 зрители, за справка Нова тв по същото време е имала рейтинг 4.3 % и 300 000 зрители.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване