07/28/12 15:45
(http://www.klassa.bg/)

Над 40 хиляди социалисти се събраха на Бузлуджа

ГЕРБ са разбойници във властта, облечени във власт и ние имаме мисия на следващите парламентарни избори да ги свалим. Това заяви от трибуната на традиционния събор на Бузлуджа председателят на БСП и лидер на ПЕС Сергей Станишев.
По данни на партията над 40 хиляди членове и симпатизанти на Столетницата се събраха в събота на историческата поляна под Бузлуджа. Те отбелязаха 121-та годишнина на организираното социалистическо движение в България. Съборът тази година е под надслов "Решимост за промяна".
В близо едночасовата си реч Станишев поиска оставката на правителството, тъй като "българите не виждат срещу себе си държава, а българският парламент днес не отразява волята на повечето българи". Той нарече парламентът "кух и празен откъм съдържание" и настоя за нови избори.
„Имаме срещу себе си арогантна, безотговорна власт, която ще направи всичко възможно да има доверието на всички българи и пак да ги командва. Срещу БСП ще се изправи цялата държавна машина и ще се използват всички възможни механизми, както и компромати и пари", каза още лидерът на БСП.
Сред присъстващите на Историческа поляна бе и президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов. Той заяви, че има покана от ръководството на БСП да застане на трибуната, но е предпочел място сред хората.
На Бузлуджа бяха отчетени и националните резултати от подписката, подета от инициативен комитет с искане за провеждане на национален референдум за изграждането на АЕЦ "Белене". С поклон от трибуната на върха лидерът на БСП Сергей Станишев благодари на всичките 777 447 българи, подкрепили подписката на социалистите. .
Затворен панорамен път в разстояние на 12 километра в посока връх Столетов - връх Бузлуджа стана причина да закъснеят част от автобусите за митинга, пътуващи от Северна България, които трябваше да обикалят през град Шипка и Казанлък. Общо над 700 антобуса, много леки коли и микробуси със социалисти пристигнаха на историческия връх.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване