07/29/12 13:29
(http://www.klassa.bg/)

51% от германците смятат, че без еврото ще са по-добре

Мнозинството германци смятат, че тяхната страна ще бъде по-добре без единната европейска валута. Това показват данните от проучване на института "Емнид", осъществено за списание "Билд ам зонтаг", съобщи БГНЕС.
51% от германците смятат, че най-голямата европейска икономика ще бъде по-добре извън еврозоната, включваща 17 страни. Само 29% споделят обратната гледна точка, че ще бъде по-лошо. Изследването показва, че 71% от германците желаят Гърция да напусне еврозоната, ако не спази своите ангажименти да извърши икономически реформи, предвиждащи сурови съкращения.
Положението със затъналата в дългове Гърция коментира пред изданието министърът на икономиката Филип Рьослер. Той изрази съмнение, че Атина може да изпълни обещаните реформи. "Реализирането на реформите не е сигурно", каза Рьослер. Според него Гърция все още не е направила нищо по отношение на обещаната приватизация и данъчна политика. "Ако Гърция не изпълни своите ангажименти, те няма да получат повече пари", категоричен е Рьослер и добавя, че тогава Атина ще бъде принудена да обяви несъстоятелност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване