07/29/12 15:21
(http://www.klassa.bg/)

В Ягодово се чудят кой кмет на ГЕРБ да ги управлява

410 души са гласували в село Ягодово към 12,00 ч в неделя на местен референдум с въпрос: „Желаете ли отделянето на село Ягодово от община Родопи и присъединяването му към община Пловдив?“
Любопитното е, че и двете общини се управляват от кметове на ГЕРБ. Според кмета на Родопи Пламен Спасов референдумът е бил актуален през 2006 г., когато общината се управлявала много лошо. Допитването обаче все пак трябвало да се проведе, тъй като иначе винаги щели да възникват въпроси и съмнения. Кметът на самото село Ягодово – Николай Гарджев, обаче е от БСП.
По закон, за да бъде признат за валиден, на референдума трябва да гласуват поне толкова избиратели, колкото са пуснали действителна бюлетина на последните общински избори. В случая това са 1365 от 2691 имащи право на глас.
Допитването ще протече като при нормални избори – между 06,00 и 19,00 ч. Според председателя на Общинската избирателна комисия Димитър Царев има голяма вероятност повече хора да се струпат пред секциите около 18,00 часа, тъй като през деня активното население било на полето.
Към обяд не е имало подадени сигнали в ОИК за агитация, която е забранена и на референдуми. На място има много странични наблюдатели, представители на партии, както и засилено полицейско присъствие.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване