07/29/12 15:18
(http://www.klassa.bg/)

„Витоша ски“ ще сезира Европейската комисия заради промените в Закона за горите

"Витоша ски" се закани, че ще сезира Европейската комисия за промени в Закона за горите, които ограничават правото й на строеж на Витоша. В понеделник се очаква от фирмата да дадат пресконференция за бъдещето на ски зона "Алеко".
От "Витоша ски" обясняват, че са законен собственик на лифтовете с безсрочно право на строеж. "Новият Закон за горите от юли 2012 ограничи това наше законно право и ние ще сезираме Европейската комисия", се казва в съобщение, цитирано от БНТ.

Преди няколко дни парламентът прие промени в Закона за горите, които позволяват старите лифтове на Витоша и в други природни паркове в страната вече да могат да се подменят с нови в сега съществуващите им граници. До новите текстове се стигна след дълъг процес, предшестван от граждански протести и консултации с екоактивисти и представители на "Витоша ски". От фирмата собственик на лифтовете на Витоша се заканиха, че в понеделник ще дадат и отговор на въпроса, защо Законът за горите, обнародван през април 2011 г., накара фирмата да замрази лифтовете и ски влековете на Витоша миналата зима.

В същото време на официалния сайт на фирмата "Витоша ски" обявяват, че летният сезон ще започне на 1 август. Лифтовете „Симеоново-Алеко" и „Драгалевци-Голи връх" ще работят събота, неделя и празничните дни, а поради технически причини лифт „Романски" няма да работи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване