07/29/12 20:30
(http://www.klassa.bg/)

Кой е най-секси и най-богат на Олимпиадата?

Алдо Монтано, 33-годишен италианец фехтовач и рекламен модел на известен душ гел е най-сексапилен на Олимпиадата според френския в. "Фигаро"
Алдо Монтано, 33-годишен италианец, златен медалист от Олимпиадата в Атина през 2004 г. и от световния шампионат по фехтовка през 2011 г. е на първо място в класацията най-сексапилни или елегантни олимпийци.

Монтано е модел на известна марка душ гел. Шансовете му за олимпийско злато са 89 процента според специалистите. Фехтовката е в кръвта му, защото е син на състезателя в тази дисциплина Марио Алдо Монтано и внук на Алдо Монтано, също специалист по фехтовка, на когото е кръстен.

На второ място е 30-годишният норвежец Андреас Торкилдсен, който се състезава на хвърляне копие. Андреас е единственият състезател в история на тази дисциплина, който едновременно е бил европейски, световен и олимпийски шампион.

Той печели олимпийското злато на игрите в Атина през 2004 г. и в Пекин през 2008 г., европейското злато през 2006 г. и 2010 г. и световното злато през 2009 г. Три пъти е и сребърен медалист, съответно през 2005 г., 2007 г. и 2011 г. Затова шансовете му за медал този път се оценяват на 92%.

Андреас освен това е и "официален посланик" на Coca-Cola Zero. Майката на Андреас - Бенте, е шампионка на 100 метра хърдели, а баща му Том е бил също копиехвъргач.

На трето място е 27-годишният бразилец Уго Паризи, състезател по скок във вода от 10-метрова кула. Шансовете му за медал са 50%. Неговият чар идва от косматите му гърди, по които, според френския вестник, си падат жените.

В челната петорка е и 19-годишният Рейс Имбодън от САЩ, също състезател по фехтовка. Той се харесва най-вече на почитателите на червенокосите мъже. Шансовете му за олимпийско злато, сребро или бронз се оценяват на 62%.

Челната петорка се оформя от 27-годишния испанец, баскетболиста Руди Фернандес. Шансовете му за медал са 85%. Руди има връзка с красавицата Елен Линдес, която беше Мис Испания през 2000 г.

Двадесет и четири годишният състезател по десетобой и седмобой, американецът Аштън Итън, се нарежда на шесто място сред най-сексапилните олимпийци. Той държи световен рекорд едновременно в десетобоя и в седмобоя и ще е сензация ако се размине с победата - шансовете му за медал са 99%.

Спортната си кръв той дължи на майка си, която е била атлетка и танцьорка и на дядо си по майчина линия, който е бил футболист.

Следва го 29-годишният му сънародник Уилям Колман, състезаващ се в ездата. Той е с 39-процентни шансове за медал.

Деветнайсет годишният австралиец Бърнард Томич, който е тенисист, има минимални шансове за медал (4%), но е смятан за голяма австралийска тенис надежда. В класацията по сексапил той се представя доста добре и заема осмото място.

На девето място е 20-годишният британец Джак Грийн, състезаващ се на 400 метра с препятствия. Шансовете му за медал се оценяват на 59%. Британците го наричат Дейвид Бекъм на леката атлетика. Самият Джак твърди, че ще се класира поне за финала.

Той има едно голямо предимство в очите на почитателките си - неговият треньор няма нищо против той да ниже флирт след флирт.

Челната десятка се оформя от 21-годишния новозеландец Джейсън Саундърс, състезател по уиндсърф, с 47-процентни шансове за медал.

В класацията на най-сексапилните олимпийци за една бройка не попадат 23-годишният британец Ашли Маккензи, който е джудист и е смятан за лошото момче на английския отбор, и 20-годишният Кевин Мейер от Франция, който е десетобоец.

Списание "Форбс" пък публикува класацията, която го интересува повече - на

най-богатите спортисти, които участват в Лондон.

Според "Форбс 12 от 100-те най-богати спортисти в света се борят за златни медали в Лондон.

Най-богатият участник е знаменитият швейцарски тенисист Роджър Федерер с доход 54,3 милиона долара.

Американският баскетболист ЛеБрон Джеймс - олимпийски шампион от Пекин 2008, който спечели с "Маями" в Националната баскетболна асоциация има 53 млн. долара.

На четвърто място е руската тенисистка Мария Шарапова - 27,1 млн.

Следват:
5. Кевин Дюран, баскетбол - 25,5 млн.
6. Кармело Антъни, баскетбол - 2,9 млн.

Седми е най-бързият човек в света Юсейн Болт от Ямайка, който през 2011 г. е спечелил 20,3 млн. долара и сега е фаворит за златото и на 100 и на 200 метра.

8. Новак Джокович, тенис - 19,8 млн.
9. Крис Пол, баскетбол - 19,2 млн.
10. Ли На, тенис - 18,4 млн.
11. Дерон Уилямс, баскетбол - 18,2 млн.
12. Пау Газол, баскетбол (Испания) - 17,2 млн. долара.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване