07/29/12 00:04
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев покани кралица E.лизабет Втора в България

При посещението си в Лондон президентът Росен Плевнелиев е поканил кралица Елизабет II да посети България, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

През следващата седмица държавният глава ще изпрати писмена покана на британската кралица. Плевнелиев е поканил и братовчеда на кралицата, дюкът на Кент принц Едуард, който е председател на Националната кралска асоциация за поддръжка на военните паметници, да посети страната ни. Идеята е двамата да обявят обща регионална инициатива за опазване на военните гробища.

Дюкът, който е председател и на Националната асоциация по спасяване на човешки животи във вода, е изказал благодарността на Обединеното кралство за жертвоготовността на българина Пламен Петков, който през май т.г. спаси от удавяне английско дете, но сам загина.

Президентът Плевнелиев беше за кратко в Лондон по покана на кралицата, присъства на приема, който тя даде, и на четиричасовата церемония по откриването на 30-те Летни Олимпийски игри.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване