07/29/12 14:17
(http://www.klassa.bg/)

САЩ са предали на Израел сценария за атака над Иран

САЩ се предали на Израел сценария за атака на американската армия над ирански ядрени обекти, разработен, в случай че опитите да се спре ядрената програма на Техеран по дипломатически път се провалят. Това твърди Нюзру.Израел, позовавайки се на израелския в. „Аарец“. Документите на Пентагона са били предадени от съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Томас Данилън, който бе на тайна визита в Ерусалим този месец, малко преди официалното посещение на държавния секретар Хилари Клинтън.
Американският дипломатически източник, на който се позовава „Аарец“, е съобщил, че премиерът на страната Бенямин Нетаняху е поканил Данилън на обяд, продължил повече от 3 часа. На него е присъствал и съветникът на премиера по националната сигурност Яков Амидрор, но част от срещата между Нетаняху и Данилън била на четири очи.
Според източника обаче САЩ са казали на Израел , че според тях времето за решаване на проблема по военен път още не е настъпило.
В следващите дни в Израел ще пристигне шефът на Пентагона Леон Панета, а в събота там бе кандидатът на Републиканската партия за президент Мит Ромни. От щаба му  заявиха, че Ромни ще подкрепи Израел, ако той реши да нападне Иран.
Миналия петък президентът на САЩ Барак Обама подписа закон за засилване на сътрудничеството с Израел в областта на отбраната. Законът позволява ЦАХАЛ да получат
самолети за зареждане на танкери и свръхмощни бомби за разбиване на бункери.
На снимката: Ромни включи Израел в първата си задгранична обиколка като кандидат-президент и увери премиера Нетаняху, че ще го подкрепи, ако реши да удари Иран.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване