07/29/12 13:58
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Срив в бала за прием в Медицинския университет

Драстичен спад в бала за прием в Медицинския университет в София се регистрира на второ класиране.

В специалността „Фармация“ последното прието момиче е с бал 25.89 при максимален 36 за „Фармация“, „Дентална медицина“ и „Медицина“. Балът се формира от 6 оценки – две от дипломата за средно образование (по биология и химия) и удвоените от изпитите по същите предмети в университета. Ако кандидатката е имала пълно шест от дипломата, влиза със средно 3.47 от кандидатстудентските изпити.

Малко по-високи са минималните балове в „Дентална медицина“: 27.96 за момчета и 28.72 за момичета. При шестици от дипломата последното прието момче е със среден успех 3.99 от изпитите в МУ-София, а момиче – със средно 4.18.

Високи се запазват единствено баловете в „Медицина“, момичета. Последната приета девойка е със сбор 32.34 или средни оценки от изпитите по биология и химия от 5.09.

При момчетата балът отново е по-нисък от обичайното. Той пада до 28.22. Средната оценка от изпитите при такъв бал и шестици от дипломата е 4.06.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване