07/29/12 15:24
(http://www.klassa.bg/)

Чистка във върховете на германската полиция с беларуска следа

Смяната според правителствени източници засяга не само шефа на полицията Матиас Зегер, но и двамата му заместници.
Отстраняването на Зегер  е по повод неговите връзки с властите в Беларус, както и заради вътрешни конфликти в  полицията, които той не е успял да овладее, предполагат медиите, тъй като официално министърът не е изложил мотивите си.
Други източници изтъкват като причина липсващото доверие между вътрешния министър и шефа на полицията, като редовно изтичат важни информации до широката публика, пише „Зюддойче цайтунг“.
В края на миналата година лидерът на фракцията на левите в Бундестага Грегор Гизи поиска правителството да уточни дали е имало сътрудничество между специалните части на германската полиция и тези от Беларус за справяне с масови акции на протест. Медии в Минск отбелязват, че Зегер е посещавал Беларус, а беларуски спецчасти са били на обучение в Германия.
Федералната полиция отговаря за германските граници, за сигурността на летищата, както и за специалното звено за бързо реагиране GSG9.
За мястото на Зегер се сочи сегашният шеф на звеното за антитероризъм в министерството Дитер Роман.
Фридрих трябва да обяви официално промените на заседание на кабинета на 1 август.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване