07/30/12 12:45
(http://www.klassa.bg/)

Нагли крадци опитаха да задигнат банкомат с микробус

Опит за кражба на банкомат бе предотвратена от полицаи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник. В нощта срещу понеделник, около 04,00 ч. неизвестни опитали да откраднат банкомат в пернишкия кв. „Изток”. Машината била вързана с метално въже и с помощта на микробус била издърпана от сградата на банката. Автопатрули на Второ РУ „Полиция” реагирали незабавно, което подплашило извършителите и те се оттеглили с лек автомобил в неизвестна посока. Микробусът Фолксваген „Транспортер”, който бил противозаконно отнет предната вечер от Перник, е иззет. Предприети са множество процесуално-следствени действия за установяване на извършителите.
Започнато е досъдебно производство и работата продължава.
Това е втори случай на опит за кражба на банкомат, предотвратен от служители на ОДМВР – Перник.
В началото на този месец в пернишкия кв. “Тева” беше взривен банкомат, монтиран в търговски обект. В резултат на навременната реакция на органите на реда, пари не бяха откраднати. Продължилата вече месец работа на криминалистите е увенчана с успех. За това престъпление е повдигнато обвинение на перничанин, който бе задържан за срок от 72 часа. В момента същият е с мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер от 1000 лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване