07/31/12 13:49
(http://www.klassa.bg/)

Аплодисменти в Латвия за „Радиодеца”-та на БНР

Детската вокална група "Радиодеца" на БНР спечели сърцата на публиката в Латвия по време на турнето си през последните дни на юли, което е и последната изява на формацията за този сезон.
Малките талантливи певци водени от диригента Илина Тодорова имаха активна концертна програма. Още с пристигането си в Рига, вокалистите направиха специална визита в Латвийското държавно радио, дадоха множество интервюта и се включиха „на живо” в детския музикален блок на медията.
„Радиодеца”-та заедно със своите домакини – детска поп група „Дзегузите” към Латвийското радио, бяха гости на ежегодния фестивал на изкуствата в град Кулдига, където получиха заслужено признание за прекрасните си изпълнения и завоюваха много нови приятели и почитатели сред своите връстници и музикалните експерти.
В рамките на турнето си, детската вокална група на БНР посети град Вентспилс - на брега на Балтийско море, където изнесе два запомнящи се концерта - в Градския детски парк и пред руско говорящи деца.
Латвийският композитор, диригент и пианист Раймонд Паулс - автор на култови естрадни хитове и създател на музиката към поредица от филми, основател на международните конкурси за млади изпълнители на популярни музика „Юрмала” и „Нова вълна”, се срещна с „Радиодеца”-та на БНР. Българските таланти го поздравиха с букет от български народни песни, а Маестрото бе изключително впечатлен след изпълнението на „Седнало е Джоре” и даде висока оценка за таланта и потенциала на вокалната група.

Турнето на „Радиодеца”- та в Латвия завърши с концерт в залата на Държавното радио.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване