07/31/12 13:41
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

БСП: Ако ДАНС ти чукат на вратата, ние ще те защитим

Ако някой български гражданин получи заплахи, прозвънявания или почуквания по вратата от МВР или ДАНС, веднага да се обръща към общинските съвети на БСП. Техните права ще бъдат защитени.

Това каза пред журналисти лидерът на социалистите Сергей Станишев.

„Да не си мисли Цветанов, че ще може да налага един репресивен режим и да пренебрегва волята на толкова много български граждани, които са подкрепили подписката за АЕЦ „Белене“", допълни той.

Според Станишев в ход вече е пусната пропагандната машина по указание на управляващите.

На въпрос на OFFNews защо БСП не са организирали референдум за АЕЦ „Белене“ по време на тяхното управление, Сергей Станишев отговори следното:

„Нямаше закон за референдума по това време. Законът беше приет в края на предишния парламент по настояване именно на БСП. Не можехме да реализираме по-рано референдума и защото част от нашите партньори от предишния мандат по принцип на са привърженици на пряката демокрация.

От БСП обявиха, че очакват в близките дни управляващите да инициират ПР акция около 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“, като контра проява на референдума за АЕЦ „Белене“. 

„Министър Добрев е дребен лъжец.  Всеки, който се подписва да даде по 30 хил. лева. Ако умножите броя подписи по тази сума, се получават 24 млрд. лева – ето ви една дребна лъжа“, допълни той.

Според Станишев в света няма нито една АЕЦ, която да е губеща.

Лидерът на социалистите не пропусна да отправи нова доза от критиката си към управлението на ГЕРБ.

„Намираме се в четвъртата, Слава Богу, последна година от управлението им. Три години минаха в жалби по оставеното наследство и сега вече трябва да се отчитат за ангажиментите, които бяха поели в началото“, посочи той.

Станишев подчерта, че всяка втора средна фирма е пред фалит, а безработицата в страната е достигнала безпрецедентни нива. 

„Българската икономика е на точката на замръзване. Сринат е малкият и среден бизнес в България. Всяка втора малка и средна фирма е пред фалит“, допълни червеният лидер.

Той подчерта, че българите живеят все по-мизерно, като с 3 на сто са се увеличили хората, които живеят на екзистенциалния минимум. 

„ГЕРБ се държат като окопни бойци“, допълни Станишев.

По думите му управляващите си заравяли главата в пясъка, но ги предупреди, че колкото повече си заравят главата в пясъка, толкова повече си оголват други части на тялото.

Социалистите не подминаха и актуалната тема за цената на хляба.

„Правителството пее приспивни песнички за това как ще ядем най-евтиния хляб в Европа и затова как бил най-вкусен. Това дори моите малки деца не го вярват“, коментира депутатът от левицата Михаил Миков.

Депутатът заяви, че министър Найденов силно му напомня на Мария Антоанета и на нейната реплика към французите: „Като няма хляб, да ядат пасти“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване