07/31/12 17:09
(http://www.klassa.bg/)

България дава още 150 000 лв. за “Бургас - Александруполис”

След като България се отказа от нефтопровода “Бургас Александруполис”, тази година за втори път ще даде нови пари по проекта. Този път сумата е значително по-малко от отпуснатите през март 1,8 млн. лв. Сега ще бъдат предоставени 150 000 лв., които ще отидат за закриването на проектната компания. Решението предстои да бъде взето от правителството в сряда. Кабинетът ще придобие акции от държавата във връзка с увеличаването на капитала на “Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ”. Това ще стане с емитиране на 1500 нови акции, се казва в проекта на правителственото съобщение.
Със средствата от увеличението “Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ” ще изпълнява своите ангажименти през 2012 г. като акционер в международната компания “Транс Балкан пайплайн Б. В.”, която е регистрирана в Амстердам.
Компанията беше създадена по силата на междуправителствено споразумение за сътрудничество за строителството и експлоатацията на петролопровода Бургас - Александруполис между Русия, България и Гърция. Средствата ще осигурят възможност за оперативна дейност на дружеството при минимални разходи за извършване на необходимите съгласно холандското законодателство действия по закриване на компанията и нейното управление за този период от страна на избрано външно дружество, се казва в правителственото съобщение. Част от средствата ще бъдат резервирани за поемане на евентуални разходи при възможна данъчна ревизия на четирите закрити юрисдикции на компанията в Холандия, Русия, България и Гърция през периода, в който се водят преговорите за излизане на България от проекта, е посочено още в съобщението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване