07/31/12 14:15
(http://www.klassa.bg/)

В Австралия задържаха наркотици за половин милиард долара

Полицията в Австралия конфискува пратка метамфетамин и хероин на стойност 500 милиона австралийски долара (около 524 милиона USD), предаде Ройтерс. След разследване, продължило почти година, в пристанището на Сидни е била намерена пратка с тегло над половин тон в керамични вази. Те са пристигнали по море от Тайланд. Във вазите е имало 306 кг метамфетамин и 252 кг хероин.
Полицията обяви, че това е най-голямото  в историята на страната заловено количество метамфетамин и трето по отношение на хероина. Операцията е била проведена преди две седмици, но за нея бе съобщено във вторник. В нея са участвали служители на митническия и граничния контрол. 
Арестувани са седем заподозрени лица на възраст между 29 и 61 г., съобщава АФП. По информация на „Ей Би Си нюз“ четирима от тях са дошли от Хонконг, а трима са австралийци от хонконгски произход. Грози ги доживотен затвор.
Австралийската полиция е получила преди 11 месеца сигнал от Американската служба за борба с наркотиците. Още не е ясно откъде дрогата е попаднала в Тайланд.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване