07/31/12 16:43
(http://radiomilena.com/)

Вечер на Еркеч в Поморие

DSCI5236 Вечер на Еркеч в Поморие

 „Вечер на Еркеч”, организира Община Поморие на лятната сцена в кв. “Свети Георги”-Поморие. Празнична вечер с песни и танци, свирни и веселие, едно пътуване към българските корени.   Село Козичино /Еркеч/ е съхранило и до днес богатството на фолклора си, обичаите, палитрата на народните носии. Еркечани са ревностни пазители на езика и говора си, дори и в днешното, модерно време. Най – новото изследване  на селото е книгата  „Еркеч – паметта на езика”, презентирана от  Ани Кочева.  Тя бе специален  гост на еркечката вечер и  представи езиковите особености и спецификата на нравите, както и  други интересни факти за местното население. За историята на селото, интересни случки, свързани с уникалния,  еркечки хумор и хитрини разказа Златин Кънев. На сцената на читалище ”Светлина-1939” беше представена и традиционната дейност ”Валянка”. Официален гост на събитието бе проф. Иван Кочев, един от  най-известните българисти и лингвисти. Във „Вечер на Еркеч” участваха  НЧ”Просвета 1906” с. Козичино, Клубовете на пенсионера в с. Козичино и кв.”Св.Георги”  в гр. Поморие , групата за автентичен фолклор при НЧ “Просвета 1906”с. Козичино, група„Здравец” гр.Поморие, оркестър „Поморие” , гайдарджията  Войно, Златин Кънев, Стойка Лазарова, Руска Янева, Елена Маркова, Дена Янкова, детска фолклорна група от с. Козичино, а водеща на празничната вечер бе Донка Китанова.

DSCI5226 Вечер на Еркеч в Поморие

 Вечер на Еркеч в Поморие

bookmark Вечер на Еркеч в Помориеsvejo Вечер на Еркеч в Помориеgoogle Вечер на Еркеч в Помориеdelicious Вечер на Еркеч в Помориеstumbleupon Вечер на Еркеч в Помориеfacebook Вечер на Еркеч в ПомориеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване