07/31/12 22:03
(http://www.klassa.bg/)

Милиардерката Лилиан Бетанкур продаде острови на Сейшелите

Собственичката на Л`Ореал Лилиан Бетанкур продаде частни острови на Сейшелите на фирма, свързана с фондация за опазване на океана, съобщи френски министър.

89-годишната Бетанкур, смятана за най-богатата французойка,  купи остров Д`Аррос заедно със съседните му островчета за 18 милиона долара през 1998 г. и неотдавна ги продала за 60 милиона долара (74 милиона евро) на регистрирана на Сейшелите компания, съобщи министърът на жилищното строителство Кристиан Лионе. Той не уточни кога е била завършена продажбата.
Спиращите дъха острови се намират в Индийския океан, на около 250 км югозападно от основния сейшелски остров Мае. Регистрираната на Сейшелите компания, която купила островите, се казва Челомиа Къмпани и е филиал на базираната в Женева фондация "Да спасим нашите морета", съобщиха официални източници.
Правителството на Сейшелите съобщи в комюнике, че скоро островите "ще бъдат обявени за природен резерват" и "ще бъдат управлявани от фондация "Да спасим нашите морета" в пряко сътрудничество с министерството на околната среда и енергетиката". В рамките на продажбата Бетанкур се съгласила да плати 8 милиона долара на Сейшелите, които трябвало да предостави през 1998 г. след закупуването на островите, но те не били платени навреме, уточни Лионе.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване